1. >Blog'as
  2. >Gaivios pavasarinės salotos

Ingredientai:

  • 20 vnt „Baby“ bulvių
  • 4 vnt kiaušinių
  • 10 g petražolių
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 pokelis žalių šparaginių pupelių (Bonduelle) šald.
  • 10-12 vnt juodų alyvuogių
  • 2 v.š. kaparėlių kons.
  • 3 v.š. majonezo
  • 1 v.š. dijon garstyčių
  • 30 ml citrinos sulčių
  • Druska/malti juodi pipirai

Bulves virkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet supjaustykite norimu dydžiu. Kiaušinius virkite 8 min., atšaldykite ir supjaustykite. Pašildykite šparagines pupeles pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės. Pagardinkite česnaku. Petražoles ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Į dubenį sudėkite daržoves, alyvuoges, kaparėlius, kiaušinius, majonezą ir garstyčias viską išmaišykite. Pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.