Ingredientai:
Salotoms
- 1 puodelis kviečių
- 2 ½ puodeliai vandens
- 1 lauro lapas
- 1 šaukštelis druskos
- 1 ½ puodelio Bonduelle avižirnių
- ½ puodelio smulkintų raudonųjų svogūnų
- Vynuoginių pomidoriukų
- 1 puodelis kapotų morkų
- 1 puodelis Bonduelle kukurūzų
- ½ puodelio smulkintų paprikų
- 1 puodelis per pusę perpjautų vynuogių
- 1 puodelis supjaustytų braškių
- 1 puodelis agurkų
- 1 šaukštas citrinų sulčių
- Žiupsnelis druskos
- Špinatai
- Migdolai
Padažui
- ¼ balto vyno acto
- 1 šaukštas Dijon garstyčių
- 1 šaukštas klevų sirupo
- 1 didelė česnako skiltelė (sumalta)
- ½ šaukštai raudonųjų pipirų arba maltų juodųjų pipirų
- ½ puodelio alyvuogių aliejaus
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
2 žingsnis
Kviečius virkite dideliame puode su vandeniu, actu, lauro lapais ir druska. Virkite apie 35-40 minučių kol taps minkšti. Kai išvirs – nupilkite vandenį, išmeskite lauro lapą ir palikite vėsioje vietoje. Atskirame dubenyje sudėkite supjaustytus svogūnus, pomidorus, morkas, papriką, vynuoges, braškes ir agurkus. Suberkite konservuotus avinžirnius ir kukurūzus.