1. >Blog'as
  2. >Avinžirnių, kviečių daigų ir uogų salotos

Ingredientai:

Salotoms

  • 1 puodelis kviečių
  • 2 ½ puodeliai vandens
  • 1 lauro lapas
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 ½ puodelio Bonduelle avižirnių
  • ½ puodelio smulkintų raudonųjų svogūnų
  • Vynuoginių pomidoriukų
  • 1 puodelis kapotų morkų
  • 1 puodelis Bonduelle kukurūzų
  • ½ puodelio smulkintų paprikų
  • 1 puodelis per pusę perpjautų vynuogių
  • 1 puodelis supjaustytų braškių
  • 1 puodelis agurkų
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • Žiupsnelis druskos
  • Špinatai
  • Migdolai

Padažui

  • ¼ balto vyno acto
  • 1 šaukštas Dijon garstyčių
  • 1 šaukštas klevų sirupo
  • 1 didelė česnako skiltelė (sumalta)
  • ½ šaukštai raudonųjų pipirų arba maltų juodųjų pipirų
  • ½ puodelio alyvuogių aliejaus
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos

1 žingsnis

Pirmiausia pasigaminkime padažą salotoms. Maišikliu sumaišykite actą, garstyčias, klevų sirupą, česnaką, pipirus, alyvuogių aliejų ir druską, kol masė bus lygi. Skonį pakoreguokite druska ir pipirais.

2 žingsnis

Kviečius virkite dideliame puode su vandeniu, actu, lauro lapais ir druska. Virkite apie 35-40 minučių kol taps minkšti. Kai išvirs – nupilkite vandenį, išmeskite lauro lapą ir palikite vėsioje vietoje. Atskirame dubenyje sudėkite supjaustytus svogūnus, pomidorus, morkas, papriką, vynuoges, braškes ir agurkus. Suberkite konservuotus avinžirnius ir kukurūzus.

3 žingsnis

Pakepinkite migdolus ir jais pabarstykite salotas. Įspauskite citrinos sulčių, įberkite šaukštelį druskos, įdėkite špinatų ir viską išmaišykite. Prieš patiekiant užpilkite pagaminto padažo.

Šiame recepte naudojama