1. >Blog'as
  2. >5 paprasti receptai su sultene

Sultenių kremas

Sultenės - svogūnų - bulvių - grietinėlės - sviesto

Nulupkite ir supjaustykite gabaliukais 1 svogūną ir 2 bulves. Išlydykite 20g sviesto keptuvėje, apkepkite svogūnus ir bulves, tuomet pridėkite sultenę. Užpilkite 700ml daržovių sultiniu, pagardinkite druska, pipirais ir užvirkite. Troškinkite apie 25 minutes. Tuomet viską gerai sumaišykite su 100ml grietinėlės, patiekite karštą su kruopomis.

Ryžiai su sultene ir kedrinių pinijų riešutais

Sultenės - askaloninių česnakų - kedrinių pinijų riešutų - ryžių

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 2 askaloninius česnakus. Apkepkite juos alyvuogių aliejuje, pridėkite 2 saujas kedrinių pinijų riešutų ir 2 pakelius sultenės. Troškinkite iki kol lapai neteks standumo. Pridėkite 300g virtų ryžių ir viską gerai išmaišykite. Patiekite karštą.

Žaliasis kokteilis

Sultenės - kriaušių - bananų - citrinos

Nulupkite 2 kriaušes ir 1 bananą. Viską sudėkite į trintuvą su 4 ledo kubeliais ir viską sutrinkite. Pridėkite 300ml vandens ar pieno, 1 pakelį sultenės ir citrinos sulčių. Viską sutrinkite iki vientisumo. Patiekite iškart.

Bulvių košė su sultenėmis

Sultenės - bulvių - sviesto - pieno

Nulupkite 4 dideles bulves. Virkite jas apie 20 minučių sūdytame vandenyje. Likus 2 minutėms, pridėkite 1 pakelį sultenės. Viską nusaunkite ir sutrinkite vis pridedami apie 100ml karšto pieno. Pagardinkite druska, pipirais, pridėkite 50g sviesto, supjaustyto gabaliukais. Viską gerai sumaišykite ir patiekite.

Sultenės salotos su burokėliai ir apelsinais

Sultenės - burokėlių - apelsinų - alyvuogių aliejaus

Išspauskite 2 apelsinų sultis. Jas sumaišykite su 1 a.š. garstyčių,  2 a.š. obuolių acto ir 3 v.š. pasirinkto aliejaus. Pridėkite 1 pakelį sultenės, 1 skardinę pjaustytų burokėlių ir supjaustytų apelsinų. Patiekite iškart.