Sultenės - svogūnų - bulvių - grietinėlės - sviesto
Nulupkite ir supjaustykite gabaliukais 1 svogūną ir 2 bulves. Išlydykite 20g sviesto keptuvėje, apkepkite svogūnus ir bulves, tuomet pridėkite sultenę. Užpilkite 700ml daržovių sultiniu, pagardinkite druska, pipirais ir užvirkite. Troškinkite apie 25 minutes. Tuomet viską gerai sumaišykite su 100ml grietinėlės, patiekite karštą su kruopomis.
Sultenės - askaloninių česnakų - kedrinių pinijų riešutų - ryžių
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 2 askaloninius česnakus. Apkepkite juos alyvuogių aliejuje, pridėkite 2 saujas kedrinių pinijų riešutų ir 2 pakelius sultenės. Troškinkite iki kol lapai neteks standumo. Pridėkite 300g virtų ryžių ir viską gerai išmaišykite. Patiekite karštą.
Sultenės - bulvių - sviesto - pieno
Nulupkite 4 dideles bulves. Virkite jas apie 20 minučių sūdytame vandenyje. Likus 2 minutėms, pridėkite 1 pakelį sultenės. Viską nusaunkite ir sutrinkite vis pridedami apie 100ml karšto pieno. Pagardinkite druska, pipirais, pridėkite 50g sviesto, supjaustyto gabaliukais. Viską gerai sumaišykite ir patiekite.
Sultenės - burokėlių - apelsinų - alyvuogių aliejaus
Išspauskite 2 apelsinų sultis. Jas sumaišykite su 1 a.š. garstyčių, 2 a.š. obuolių acto ir 3 v.š. pasirinkto aliejaus. Pridėkite 1 pakelį sultenės, 1 skardinę pjaustytų burokėlių ir supjaustytų apelsinų. Patiekite iškart.