1. >Receptai
  2. >Lazanija su jautiena ir lęšiais

Lazanija su jautiena ir lęšiais

Mažiau mėsos, daugiau daržovių! O jei tokiu principu padarytumėme lazaniją? Mažiau riebalų, daugiau baltymų bei skaidulų.. nuostabaus skonio!
Lengvas
4 asmenims
45 minučių
Ingredientai
Ingredientai
4 žmonėms
8 virti lazanijos lakštai

200g maltos jautienos

300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių

600ml pomidorų pastos

1 raudonas arba baltas svogūnas

1 skiltelė česnako

1 lauro lapas

2 stiklainiai rikotos, po 250 g

200ml grietinėlės

2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)

100 g tarkuoto sūrio

1 gabalėlis sviesto

Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų

Patiekti: žalios salotos
Ingredientai 4 porcijoms
8 virti lazanijos lakštai

200g maltos jautienos

300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių

600ml pomidorų pastos

1 raudonas arba baltas svogūnas

1 skiltelė česnako

1 lauro lapas

2 stiklainiai rikotos, po 250 g

200ml grietinėlės

2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)

100 g tarkuoto sūrio

1 gabalėlis sviesto

Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų

Patiekti: žalios salotos
  1. Žingsnis 1
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Apkepkite juos aliejuje. Sudėkite mėsą, keletą minučių pakepinkite. Sudėkite lęšius. Išmaišykite, tada sudėkite pomidorų pastą.
  2. Žingsnis 2
    Kol jautienos pomidorų padažas ir lęšiai verda 6–7 minutes, paruoškite baltąjį padažą. Dubenyje sumaišykite rikotą, grietinėlę, druską ir pipirus.
  3. Žingsnis 3
    Sviestu ištepto indo dugną uždenkite 2 lazanijos lakštais. Uždenkite puse jautienos-lęšių pomidorų padažo. Uždenkite lazanijos sluoksniu, tada baltuoju padažu.
  4. Žingsnis 4
    Toliau keiskite sluoksnius, kol susinaudos visos sudedamosios dalis. Gardinkite tarkuotu sūriu.
  5. Žingsnis 5
    Kepkite 30 minučių, kol lazanija taps auksinės spalvos. Patiekite karštą su pasirinktomis žaliosiomis salotomis.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Falafeliai su lęšiais

    Falafeliai su lęšiais – tiems, kurie nebijo eksperimentuoti ir nori atrasti naujų skonių pasaulį.

  • Lęšių sriuba

    Atraskite naujus skonius su Bonduelle lęšių sriuba. Greitai paruošiamas ir itin gardus patiekalas pu...

  • Lęšių ir žiedinių kopūstų mėsainis