1. >Blog'as
  2. >Salotos su keptu moliūgu ir lęšiais

Ingredientai:

  • 800 g lęšių konservuotų (Bonduelle)
  • 400 g moliūgo
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 vnt raudono svogūno
  • 100 g gražgarsčių
  • 3 šakelės čiobrelio
  • 2 v.š medaus
  • 1/4 a.š. malto imbiero
  • 1/4 a.š. maltų kvapiųjų pipirų
  • 1/4 a.š. malto cinamono
  • druskos
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 ml raudonojo vyno acto
  • 100 g graikinių riešutų

Gamyba

Moliūgą nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio griežinėliais. Tuomet dubenyje sumaišykite moliūgą su cinamonu, druska, pipirais, imbieru, česnaku ir alyvuogių aliejumi. Įkaitinkite keptuvę ir moliūgo griežinėlius kepkite 3-5 min., ant vidutinės ugnies, kol šie įgaus aukso spalvos. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Atskirame inde pasiruoškite padažą: dėkite kambario temperatūros medų, actą, alyvuogių aliejų, čiobrelį, druską – viską išmaišykite iki vientisos masės. Į dubenį dėkite gražgarstes, konservuotus lęšius, keptus moliūgus, svogūnus, graikinius riešutus ir padažą.