1. >Blog'as
  2. >Jūros gėrybių ir žuvies troškinys

Ingredientai:

  • 1 pokelis „Vapeur California“ daržovės (Bonduelle)
  • 4-5 vidutinio dydžio bulvių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 vidutinio dydžio paprikos
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • ¼ a.š. čili dribsnių
  • cukraus
  • 2-3 vnt lauro lapų
  • 250 ml sauso balto vyno
  • 500 ml žuvies sultinio
  • 300 g jūros gėrybių mix
  • 400 g menkės
  • Saujelę šviežios kalendros
  • 30 ml laimo sulčių
  • Druska/malti juodi pipirai
  • Alyvuogių aliejus

Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Papriką pjaustykite šiaudeliais, o česnaką susmulkinkite. Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode kepkite svogūną bei papriką 4–5 min. ant vidutinės ugnies, kol šiek tiek suminkštės. Įdėkite česnaką, čili dribsnius, vapeur California daržoves ir toliau kepkite 1–2 min. Įpilkite baltojo vyno, lauro lapų ir leiskite burbuliuoti 2–3 min., kol skysčio sumažės iki maždaug pusės. Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir įpilkite 500 ml vandens, virkite, kol bulvės suminkštės. Tuomet sudėkite konservuotus pomidorus ir žuvies sultinį. Užvirkite, sumažinkite ugnį, sudėkite jūros gėrybių mix‘ą ir didesniais kubeliais pjaustytą menkės žuvį. Uždėkite dangtį ir troškinkite dar 10-15 min. Įdėkite cukraus, druskos, pipirų ir laimo sulčių pagal skonį. Ant viršaus pabarstykite šviežiai smulkintos kalendros.